Законът за мерките при извънредното положение влезе в пленарна зала. Депутатите решиха

...
Законът за мерките при извънредното положение влезе в пленарна зала. Депутатите решиха
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат Закона срещу мерките за коронавируса

Законът за ограниченията при изключителното състояние влезе в пленарна зала. Депутатите взеха решение да отсрочат гласуването, с цел да прегледат предлагането на Българска социалистическа партия да има мораториум върху прекъсването на тока и водата на жителите, които не могат да платят сметките си. Заседанието в Народното събрание стартира с половин час забавяне, а дебатите не престават към този момент повече от 2 часа. 

Стана ясно, че ГЕРБ ще предложат сред първо и второ четене текстът, който планува наказания за медици, отказали да лекуват пациенти, инфектирани с COVID-19, да отпадне. Все още не е ясно по какъв начин ще гласоподават от ДПС и ВОЛЯ. От Вътрешна македонска революционна организация обявиха, че ще поддържат законопроекта.

„ Искам още един път да прикани да бъдем виновни и дисциплинирани. Справянето със законодателната рамка, ще даде опция България да овладее епидемията “, съобщи Даниела Дариткова от ГЕРБ.

„ Щв гласуваме „ въздържали се “. Държавата трансферира всички отговорности на рабтници, работодатвли, лекари, само че не поема никакви. Солидарността липса “, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Очакванията на Българска социалистическа партия са свързани с това в границите на 2-3 дни да бъдат решени всички проблеми. Няма по какъв начин това да се случи “, съобщи Хасан Адемов от Движение за права и свободи.

Ще се предложи променените текстове да влязат в законопроекта най-късно до 18:00 ч. в сряда. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР